Geschiedenis

Basketbalvereniging Flip Stars is op 15 mei 1975 opgericht met als doel de basketbalsport te beoefenen en de bekendheid van de sport te bevorderen. Flip Stars bestaat uitsluitend uit vrijwilligers die zich elk jaar weer enthousiast inzetten voor de vereniging. De naam Flip Stars is afkomstig van Flipje, de mascotte van Tiel. Door Flipje af te beelden op het tenue van Flip Stars blijven wij verbonden met het boegbeeld van Tiel. Door de jaren heen heeft Flip Stars zich gevestigd als de enige basketbalvereniging in de gemeente Tiel. Wie basketbalt in Tiel, basketbalt bij Flip Stars.

Flip Stars telt omstreeks 90 leden. Wij hopen de toekomst nog meer te groeien. De vereniging bestaat uit verschillende jeugdteams (een heren- en damesteam*) en een recreantenteam. De competitieteams zijn ingedeeld in Rayon Oost, wat betekent dat zij in het oosten van het land wedstrijden spelen. Het competitieniveau bij Flip Stars varieert en is afhankelijk per team.

* Door te weinig leden, op dit moment, niet in competitie.

Naast gewone leden heeft Flip Stars ook een ereliden. Op 30 mei 2015 hebben wij een groot jubileumfeest georganiseerd ter ere van ons 40-jarige bestaan. Tijdens ons jubileumfeest is Ton Rolvink benoemd tot (eerste) erelid van onze vereniging.

Wat wij willen bereiken

Het doel van onze vereniging is om basketbal bekender te maken en men te enthousiast te maken voor de sport. Wij hopen in de toekomst meer mensen in Tiel kennis te laten maken met basketbal en hen tevens te motiveren om de sport te beoefenen. Flip Stars hoopt tevens de jeugd in Tiel en omgeving te motiveren om meer te sporten en te bewegen. Daarnaast hebben wij als vereniging sportwaarden die wij willen overbrengen aan onze leden.

Wij hopen dit te bereiken middels de volgende activiteiten:

  • Wij willen onze leden bijbrengen dat wij als Flip Stars fair play, respect, plezier en toegankelijkheid voor iedereen erg belangrijk vinden.
  • Jaarlijks creëert Flip Stars de mogelijkheid voor leden om hun familie en vrienden kennis te laten maken met basketbal en de vereniging.
  • Elk jaar geeft Flip Stars basketbalworkshops op Tielse basisscholen en middelbare scholen om te laten zien wat basketbal precies inhoud en hoe leuk het is.
  • Flip Stars organiseert jaarlijks toernooien voor basisscholen en middelbare scholen in Tiel en omgeving.
  • Maandelijks geven wij training op de BSO en Naschoolse Opvang in Tiel.
  • Wij nemen deel aan jaarlijkse evenementen zoals Burendag en Tiel Pakt Uit.

Waar wij voor staan

Fair Play, Plezier, Respect, Voor iedereen,

Bestuursinformatie